Brandstofcontrole

Geplaatst 25 July, 2016
Vanaf oktober 2015 moet een stationaire opslagtank voor brandstoffen voldoen aan de voorschriften zoals beschreven in de PGS 30. Voorschrift 4.2.9. van de PGS 30 geeft aan dat tenminste eenmaal per jaar de aanwezigheid van water in de tank moet worden gecontroleerd. ABC Olie kan u helpen om deze watercontrole uit te voeren.

 
Wat houdt de controle in?
Wij controleren op eventueel (condens-) water in uw bovengrondse opslagtank. Indien water wordt aangetroffen bij de controle verwijderen we dit.
Wij nemen een brandstofmonster en testen dit op bacteriegroei en schimmelgroei met een liqui-Cult brandstof test.
Wij controleren het brandstoffilter van de installatie.
 
 
U ontvangt van ons een rechtsgeldig controlecertificaat dat u bij uw logboek dient te bewaren. De controle wordt door ons alleen uitgevoerd op Kiwa gekeurde brandstofinstallaties. U kunt bij ABC Olie kiezen voor 2 mogelijkheden om de tankinstallatie te laten keuren. Klik op onderstaande link voor meer informatie en de mogelijkheden:
  
 
Nieuws