ABC Olie steunt het Inloophuis

Geplaatst 4 August, 2016

In gesprek met ...Club van 100-lid Geert-Jan van Ierland van ABC Olie.

Geert-Jan van Ierland behoort tot de vierde generatie directeur-eigenaren van ABC Olie in Tilburg. Zijn overgrootvader zette in 1919 een handel in kolen op maar tegenwoordig draait het om geavanceerde motorbrandstoffen en smeermiddelen. Met het certificaat MVO prestatieladder trede 3 wil ABC Olie maatschappelijke betrokkenheid en het belang van duurzaamheid uitdragen. Ondersteuning van het Inloophuis past uitstekend bij de MVO-bedrijfsfilosofie.

Al tijdens de oprichting van het Inloophuis heeft Mirjam Bogaarts (initiatiefneemster inloophuis) hem over weten te halen lid te worden van de club van 100. ‘Ik had net met mijn schoonmoeder een traject achter de rug op het gebied van kanker. Ik vond het gewoon een heel erg mooi initiatief. Wie komt er nou niet mee in aanraking?’

Voor het benefietfeest ‘Soiree SympathieQ’ had Geert-Jan enkele zakenrelaties meegenomen. ‘Als ik een goed doel ondersteun, dan wijs ik er anderen ook wel op. Het was een hele leuke avond: een aangeklede borrel met een aantal optredens. Dan word je erbij betrokken en zie je dat je wat goeds hebt gedaan.’ Sowieso wil Geert-Jan graag weten wat het Inloophuis bereikt heeft. ‘Al is het maar één keer per jaar. Een stukje terugkijken, een stukje vooruitkijken.’

Volgens Geert-Jan voorziet het Inloophuis duidelijk in een behoefte: ‘spiegelen met anderen, met elkaar erover praten. Door de individualisering van de maatschappij zal die behoefte alleen maar toenemen in de toekomst.’

Als inloophuis zijn we heel blij met sponsoren zoals Geert-Jan van Ierland. Hij steunt ons vanaf het prille begin, overtuigd dat we voorzien in een maatschappelijke behoefte. En dat vinden we heel bijzonder!

Meer weten over het Inloophuis Midden-Brabant? Kijk dan eens op: www.inloophuismiddenbrabant.nl

 
Nieuws