De winter komt eraan!

Geplaatst 19 October, 2016
Dit is traditioneel een periode waarin veel problemen optreden bij het gebruik van dieselbrandstof. Er kan vlokvorming ontstaan waardoor o.a. brandstoffilters verstopt kunnen raken met machinestilstand tot gevolg.
 
 
ABC Olie levert in deze periode diesel geleverd die extra beveiligd is tegen vorst. Winterkwaliteit diesel beschermt tot -20 °C. Wanneer de temperatuur nog extremer wordt kan de bescherming door de oliemaatschappijen nog wat verder worden opgevoerd. Hou goed in de gaten of er op het moment van leveren nog zomerkwaliteit diesel in de tank zit, en hoeveel dit is. Na het bijvullen met winterdiesel is de bescherming dan in verhouding. 
 
Twee maanden per jaar wordt in de ‘overgangsmaanden’ maart en oktober een tussenkwaliteit diesel geleverd.
 
Zomerkwaliteit (beschermt tot -5 °C)
1 April t/m 1 Oktober
 
Tussenkwaliteit (beschermt tot -11 °C)
1 Maart t/m 31 Maart / 1 Oktober t/m 30 oktober
 
Winterkwaliteit (beschermt tot -20 °C)
1 November t/m 28 Februari
 
Meer weten?
Neem dan contact met ons via 013-5425200 of info@abcolie.nl
 
 
 
Nieuws