Terugblik AMT Live 2016

Geplaatst 29 November, 2016


Dit jaar heeft ABC Olie voor de derde keer op rij deelgenomen aan AMT Live in Rosmalen. Wat ons betreft wederom een succesvolle deelname aan hét live kennisevenement voor ondernemers en autotechnici van autoservicebedrijven. Veel belangstelling op onze stand, dik 70 deelnemers hebben de uitdaging in de race-simulator aangenomen. Zowel dinsdag als woensdag een  interactieve kennis-sessie verzorgt.
 
De Toekomst van smeerolie
 
Uit de vele vragen tijdens de kennis-sessie en later op onze stand trek ik de conclusie dat dit onderwerp leeft en dat meer en meer goed en degelijk advies gevraagd wordt. 
 
Uit de Kennis sessie
 
Sinds 2014 produceert Shell haar Helix Ultra synthetische smeermiddelen met een compleet nieuwe basisolie. Deze basisolie is 1 van de producten die we verkrijgen via het GTL (Gas To Liquid) proces.
 
Naast de ACEA specificatie vullen autofabrikanten de eisen aan met hun specifieke eigen eisen. De ene 5w-30 is de andere niet! 
 
Nieuwe motoren worden steeds complexer en daardoor ook kwetsbaarder. Motoren worden zwaarder belast en brandstoffen bevatten steeds meer bio-componenten. Motorolie wordt in toenemende mate een “constructie-onderdeel” van de motor. De kans op voortijdige motorschade is groot als je de verkeerde olie gebruikt. Als we in de Benelux kijken dan hebben sinds 2006 vrijwel alle nieuwe auto’s met een dieselmotor een roetfilter. Sinds 1993 hebben vrijwel alle nieuwe auto’s met een benzine motor een katalysator. Katalysatoren en roetfilters worden beschermd tegen vervuiling met as en tegen de-activatie door zwavel en fosfor. De low SAPS formulering (sulphated ash = as, phosphorus = fosfor en sulphur = zwavel) zorgt ervoor dat de dieselroetfilters, EGR kleppen en ook katalysatoren schoon en in topconditie blijven. Kortom, om 90% van het wagenpark in de Benelux goed te smeren en uitlaatgas-nabehandelings apparatuur in topconditie te houden zijn low-saps motoroliën daarvoor het beste product. De Emissions Compatible Technology (ECT) van Shell beschermt het uitlaatgas-nabehandelings-systeem van auto's. 

 
Race Simulator
 
Tijdens AMT Live konden bezoekers van de ABC Olie stand zich even coureur voelen van een echte formule 1 bolide. Dit was mede mogelijk gemaakt door Shell en Bernax. De winnaars van de race simulator op AMT Live waren: 
 
Dinsdag 15 november: 
1e plaats: 1:30:087 Mathieu Blanke uit Delft
 
Woensdag 16 november:
1e plaats: 1:28:489 Hans van Putten uit Reuver

Deze winnaars zijn achteraf beloond met een sportief Ferrari windjack!Meer foto´s van ABC Olie op AMT Live 2016 kun je op onze Facebook pagina!
 
 
Nieuws