Analyse van smeerolie wint aan populariteit

Geplaatst 10 July, 2018

Het belang van smeerolieanalyse

De samenhang  van een smeerolie bepaalt hoe een machine of installatie onder bepaalde omstandigheden functioneert. Daarom is het gebruiken van de juiste smeerolie zo belangrijk. Om te zorgen dat de olie goed blijft werken is het nodig om deze regelmatig te controleren door middel van een analyse. Er zal gekeken moeten worden naar de kwaliteit van de olie.

Door een analyse is bijvoorbeeld  te zien of dat de olie nog de gewenste smerende werking kan leveren zodat de machine soepel kan blijven lopen. Ook kunnen de hoeveelheid metaaldeeltjes gezien worden, dit kan duiden op slijtage. Terwijl bij een lekkage water, zand, stof of andere vervuiling gevonden kunnen worden. Dit kan schade aanbrengen aan uw machine maar ook de werking van de olie negatief beïnvloeden.

Mogelijke problemen en ongeplande stilstand van uw machine kunnen voorkomen worden door het uitvoeren van analyses.

Wilt u hierover meer lezen, klik dan hier!

 

 

 
Nieuws