Kostenvermindering door een goed smeerbeleid

Geplaatst 27 August, 2018

Iedere onderhoudsmanager heeft als topprioriteit ervoor te zorgen dat machines zo goed mogelijk presteren en zo min mogelijk ongepland stilstaan. Stilstand kost immers geld. Studies hebben bewezen dat verkeerd gebruik van smeermiddelen vaak de hoofdoorzaak is van storingen. Zo kan er te veel of te weinig smeermiddel gebruikt worden, misschien wordt het verkeerde smeermiddel gebruikt of wordt de conditie van het smeermiddel niet of onvoldoende bewaakt. Andersom geredeneerd kun je stellen dat een correct gebruik van smeermiddelen ook geld oplevert doordat machines efficiënter lopen en minder energie verbruiken. Alle reden dus om werk te maken van een goed smeerbeleid in uw bedrijf!

Bij een goed smeerbeleid komen veel factoren aan bod: het juiste type, de juiste tijd, de juiste hoeveelheid, de juiste plaats, de juiste manier en de juiste conditie van de smeermiddelen. Dit behoeft een behoorlijke expertise die niet ieder bedrijf in eigen huis heeft.

Bent u benieuwd hoe het met de conditie van uw smeermiddelen is gesteld en hoe u kosten kunt besparen?  ABC Smeertechniek voert graag een quickscan uit op uw machinepark. U weet direct waar u aan toe bent!

 
Nieuws