Brandstofcontrole

 
Vanaf oktober 2015 moet een stationaire opslagtank voor brandstoffen moet voldoen aan de voorschriften zoals beschreven in de PGS 30. Voorschrift 4.2.9. van de PGS 30 geeft aan dat tenminste eenmaal per jaar de aanwezigheid van water in de tank moet worden gecontroleerd. ABC Olie kan u helpen om deze watercontrole uit te voeren.
 
Wat houdt de controle in?
 
  • Wij controleren op eventueel (condens-) water in uw bovengrondse opslagtank. Indien water wordt aangetroffen bij de controle verwijderen we dit.
  • Wij nemen een brandstofmonster en testen dit op bacteriegroei en schimmelgroei met een liqui-Cult brandstof test.
  • Wij controleren het brandstoffilter van de installatie.


Na 30 uur laat de verkleuring de hoeveelheid bacteriegroei zien


U ontvangt van ons een rechtsgeldig controlecertificaat dat u bij uw logboek dient te bewaren. De controle wordt door ons alleen uitgevoerd op Kiwa gekeurde brandstofinstallaties. U kunt bij ABC Olie kiezen voor 2 mogelijkheden om de tankinstallatie te laten keuren. 
 
U sluit een abonnement bij ons af voor de tankcontrole. Wij controleren ieder jaar uw tankinstallatie zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft. Het abonnement heeft een minimale looptijd van 2 jaar (2 controles) en wordt daarna automatisch per jaar verlengd. Prijs per controle bedraagt € 135,- (excl. BTW), inclusief voorrijkosten, benodigde controlemiddelen, het opmaken en toesturen van het controlecertificaat.
 
U neemt zelf contact op wanneer de tank gecontroleerd moet worden. De prijs hiervoor bedraagt € 175,- (excl. BTW) inclusief voorrijkosten, benodigde controlemiddelen en het opmaken en toesturen van het controlecertificaat.

Maak snel een afspraak!
Neem contact met ons op via info@abcolie.nl, bel met 013-542 52 00 of neem contact op met uw accountmanager voor een afspraak.

Klik hier om de folder te downloaden
 
 

 
Nieuws